PAPOOZ – NIGHT SKETCHES

‘Papooz’ is de naam van een Franse droompopformatie uit Parijs die in 2015 werd opgericht en een jaartje later hun debuutplaat “Green Juice” lanceerde. Hun zeemzoete ritmische melodietjes worden meestal opgebouwd rond een mix van alternatieve popmuziek met warmbloedige, tropische Latijns-Amerikaanse klanken.

De songschrijvers van dienst bij ‘Papooz’ zijn eveneens de beide leden van het duo: leadzanger en gitarist Armand Penicaut en leadgitarist Ulysse Cottin. Zij tekenden o.a. voor de compositie “You And I” (zie video) waarmee hun tweede album “Night Sketches” begint en de song die als eerste single uit de plaat op de markt werd uitgebracht.

Het ritmische “Theatrical State Of Mind” is de tweede single en behoort zeker tot het betere werk op dit album, maar we kunnen daar ook nog wel enkele andere tracks aan toevoegen, o.a. het licht psychedelische “Bubbles”, het naar de ‘Motown’-soulsound lonkende “Pacific Telephone”, het zowel muzikaal als vocaal sensueel gebrachte “Danger To Myself” en de groovy albumafsluiter en titeltrack “Night Sketches” met knap werk op saxofoon.

De eerlijkheid gebiedt ons echter om hier ook te vermelden dat niet alle nummers een terechte plaats op dit tweede album van ‘Papooz’ hebben gekregen. Heel wat tracks zijn misschien wel leuk om een keertje te beluisteren, maar een herhaling hoeft daarna vaak niet meer plaats te vinden omdat er niet echt vernieuwing is waar te nemen in de songs. We denken dan ook dat deze plaat voornamelijk in de Parijse dansclubs wat vaker op de draaitafels zal gaan opduiken.

(valsam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Half Awake Records
distr.: PIAS

video